21 / 05 / 2022


Prunele din Republica Moldova, refuzate de ruși, la mare căutare în rândul germanilor

În timp ce Federația Rusă nu este mulțumită de calitatea prunelor din Republica Moldova și le distruge, nemții susțin că…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 01/10/2020

În timp ce Federația Rusă nu este mulțumită de calitatea prunelor din Republica Moldova și le distruge, nemții susțin că aceste fructe au un gust deosebit.
Producătorii de fructe din Republica Moldova continuă să cucerească consumatorii din UE. Dovadă în acest sens este și cooperativa importatoare OGA/OGV din Germania, care a scris recent că prunele moldovenești au „o calitate perfectă”.
Kurt Halder, reprezentantul cooperativei, a oferit mai multe detalii în acest sens. „Recent, ne-au fost livrate prune de către șase companii din Moldova: Farm-Prod, Agarista Agricola, Ionex-Trans, Ceteronis, Fani și Codru ST. Suntem extrem de mulțumiți de calitatea fructelor primite, iar gustul este deosebit”, a declarat Kurt Halder pentru presa de la Chișinău.
La polul opus se află Federația Rusă care a pus de nenumărate ori la îndoială calitatea fructelor din Republica Moldova.
Acum câteva zile, Serviciului Federal rus Rosselhoznadzor, a interzis importul pe piața din Rusia a 19,6 tone de prune moldovenești, subliniind că în lotul respectiv ar fi fost depistate larve ale moliei orientale, cunoscută în literatura de specialitate ca Grapholita molesta Busck.
Astfel, fructele din Republica Moldova au fost zdrobite în prezența reprezentanților din cadrul biroului Rosselhoznadzor.
Mai mult, în luna august, un alt lot de peste 16 tone de prune a fost interzis spre export și distrus în vama rusească tot din aceeași cauză.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: