17 / 04 / 2024


Proxeneții ucigași români, prinși în sfârșit în Spania

By redactia , in Internațional , at 28/11/2023

Doi proxeneți români au fost arestați după 20 de ani de căutări. Se încheie, astfel, ancheta uneia dintre cele mai mediatizate crime din Franța, de la începutul anilor 2000. Atunci, un tânăr francez a încercat să fugă cu o prostituată româncă de care se îndrăgostise. Însă,proxeneții l-au prins și l-au ucis cu sânge rece. După două decenii, poliția a reușit să-i prindă pe criminalii care se ascundeau cu identități false în Spania.

În 2003, un tânăr francez pe care îl chema Philip s-a îndrăgostit de Cristina, o prostituată româncă. Se întâmpla în orașul francez Nancy.
Ei au hotărât să fugă și să se ascundă, ca să trăiască împreună, însă proxeneții români ai fetei le-au dat de urmă și au hotărât să dea o lecție, ucigându-l pe tânărul francez, ca exemplu pentru toți cei care îndrăznesc să intre în afacerile lor.
Crima a șocat întreaga Franță, iar polițiștii francezi i-au căutat în zadar mult timp pe cei doi criminali, care au dispărut fără urmă.
În 2011, justiția franceză a pronunțat sentința în lipsă – 30 de ani de închisoare pentru unul, 26 de ani pentru celălalt.
Prinși după 20 de ani
După 20 de ani, polițiștii din Barcelona, într-o anchetă legată tot de trafic de persoane și proxenetism, au arestat doi indivizi care aveau identitate croată. În urma anchetei, și-au dat seama că identitățile sunt false și că, de fapt, ei sunt cei doi români căutați de justiția franceză pentru moartea lui Philip.
Mai mult, au descoperit că în cei 20 de ani ei au avut mai multe identități false, de mai multe naționalități. În 2008, unul dintre ei a fost oprit de poliția din Spania și anchetat pentru conducere imprudentă. Românii mai au două condamnări în afară de cea din Franța. Una este în România pentru omor din imprudență, în 1995, și alta în Belgia, pentru trafic de persoane și proxenetism, în 2001.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *