24 / 06 / 2021


Proteste masive în Germania

Sâmbătă au avut loc ciocniri între polițiști și opozanții măsurilor restrictive impuse pentru a lupta împotriva Covid-19. În Kassel, oraș…

De redactia , in Internațional , at 21/03/2021

Sâmbătă au avut loc ciocniri între polițiști și opozanții măsurilor restrictive impuse pentru a lupta împotriva Covid-19. În Kassel, oraș din centrul Germaniei, a avut loc una dintre cele mai mari adunări de acest gen de la începutul anului. Câteva mii de protestatari s-au adunat într-o piață din centrul orașului – nu a fost respectată distanțarea, iar manifestanții nu au purtat măști.

Poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva unui grup de protestatari care a încercat ruperea unui cordon de polițiști, pentru a se alătura altor manifestanti. „Nu așa ar trebui să arate acțiunile pașnice de protest”, au spus forțele de ordine.

Demonstrația a fost organizată de mișcarea „Querdenker” sau „Anticonformist”, care a organizat unele dintre cele mai mari mitinguri „anti-corona” din Germania, de la începutul pandemiei. Reunește membri de extremă stânga, adepți ai teoriilor conspirației, anti-vacciniști.
În multe alte orașe germane s-au produs adunări asemănătoare sâmbătă, dar la o scară mai mică.
Sâmbătă, Germania a înregistrat 16.000 de cazuri noi de contaminare și 207 decese suplimentare, potrivit Institutului Robert Koch pentru Boli Infecțioase.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: