22 / 06 / 2021


Proteste în Rusia: Peste 40 de mii de oameni în stradă la Moscova pentru Navalnîi/ Sute de arestări | .News

Proteste masive pro Navalnii Sute de persoane au fost arestate până la această oră în Rusia, unde simpatizanţii opozantului Alexei…

De redactia , in Actualitate , at 23/01/2021

Proteste masive pro Navalnii
Sute de persoane au fost arestate până la această oră în Rusia, unde simpatizanţii opozantului Alexei Navalnîi au anunţat mitinguri în zeci de oraşe pentru a cere eliberarea lui, potrivit RRA

Activistul a fost arestat la revenirea în Rusia din Germania, unde fusese tratat după o tentativă de otrăvire, pentru care a învinovăţit FSB-ul.
În diferite orașe din Rusia se desfășoară astăzi acțiuni de protest neautorizate în sprijinul liderului de opoziție Alexei Navalnîi, arestat duminica trecută preventiv, sub acuzația de încălcare a condițiilor de probațiune.
Între câteva zeci și până la 4000 de persoane au protestat pașnic la Habarovsk, Vladivostok, Novosibirsk și alte centre regionale din Extremul Orient și Siberia de Est, poliția operând câteva sute de arestări. Cea mai mare manifestație urma să înceapă la această oră la Moscova.
Înaintea protestelor, mai mulți colaboratori ai lui Alexei Navalnîi au fost reținuți pentru câteva zile și amendați. Kremlinul a numit manifestațiile neautorizate inadmisibile și a avertizat că poliția va interveni împotriva provocatorilor.
Poliția din centrul Moscovei a început să intre în grupurile de oameni și să ridice oameni din Piața Pușkin, unde, la ora 14.00 (13.00 ora României) urmează să înceapă protestul. În zonă sunt raportate probleme cu funcționarea internetului
Oleg Stepanov, șeful biroului lui Navalnîi din Moscova a fost ridicat din biroul său. Protestele au început și în Ekaterinburg – unde sunt minus 30 de grade celsius, dar și în Ufa, Chelyabinsk și alte orașe din Rusia Centrală.
Dizidentul  Alexei Navalny a declarat că nu intenționează să se sinucidă și le-a mulțumit susținătorilor săi în prima declarație de când a fost închis într-una dintre cele mai cunoscute închisori din Moscova la întoarcerea sa în Rusia, potrivit The Moscow Times.
Navalny a fost condamnat la o lună de închisoare în această săptămână după ce s-a întors din Germania,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: