14 / 06 / 2021


Propunerea Nataliei Gavrilița la Justiție: Sunt onorat, dar trebuie să fiu respins

Sergiu Litvinenco, deputat PAS, a venit cu o reacție după ce a fost desemnat la funcția de ministru al Justiției…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 06/02/2021

Sergiu Litvinenco, deputat PAS, a venit cu o reacție după ce a fost desemnat la funcția de ministru al Justiției de Natalia Gavrilița, candidat la funcția de premier al R. Moldova. 
„Sunt onorat să fac parte din echipa Nataliei ca propunere pentru portofoliul justiției. E tare mult de făcut desigur în reformarea acestui sector și pentru a începe o luptă veritabilă împotriva marii corupții. Însă nu este imposibil, or exemplul altor state demonstrează că flagelul corupției poate fi stârpit. Dar aceste deziderate pot fi realizate doar după alegerile anticipate și cu un nou Parlament. Iar calea spre dizolvarea Parlamentului și alegerile anticipate este respingerea de două ori în Parlament a listei și Programului de guvernare prezentate de candidatul la funcția de Prim-ministru desemnat de Președintele țării”, a declarat Sergiu Litvinenco.
Amintim că miercuri, 27 ianuarie 2021, Natalia Gavrilița a fost propusă pentru funcția de prim-ministru al R. Moldova de președintele Maia Sandu. Premierul desemnat a anunțat astăzi, componența noului guvern, care, împreună cu programul de guvernare, urmează să fie prezentat în plenul Parlamentului de la Chișinău.
Fracțiunile PAS și PPDA au anunțat deja că nu vor susține candidatura Nataliei Gavrilița pentru funcția de premier al Republicii Moldova și că optează pentru alegeri anticipate. De asemenea și Pavel Filip, liderul PDM, a declarat că fracțiunea parlamentară pe care o reprezintă, cel mai probabil, nu va participa la ședința respectivă a Parlamentului de la Chișinău.
La rândul său și Igor Dodon a menționat că PSRM nu va vota Guvernul Gavriliță și că „aceasta este o decizie definitivă”.
Conform legislației, dacă Guvernul nu este învestit după cel puțin două încercări, Parlamentul ar urma să fie dizolvat și să fie organizate alegeri anticipate.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: