19 / 09 / 2021


Proiectul serviciilor medicale la distanță a fost adoptat de Senat | .News

Stetoscop (foto: Pixabay) Proiectul serviciilor medicale la distanță a fost adoptat de Senat. Consultațiile la distanță ar trebui astfel să…

De redactia , in Actualitate , at 30/09/2020

Stetoscop (foto: Pixabay)
Proiectul serviciilor medicale la distanță a fost adoptat de Senat. Consultațiile la distanță ar trebui astfel să reducă aglomerația din sălile de așteptare dar și presiunea pe unitățile de primiri urgențe. Trebuie spus, de telemedicină ar putea beneficia atât persoanele asigurate cât și cele fără asigurare- se mai arată în propunere- scrie Agerpres.
Proiectul a fost inițiat de deputații PSD Florin Buicu și Florin Iordache. Ei afirmă că telemedicina ar reduce riscurile în ceea ce privește  diagnosticarea imprecisă prin asigurarea şi extinderea accesului, într-un timp cât mai scurt, la servicii medicale, precum şi creşterea implicării pacientului prin stabilirea unor modalităţi de acces cât mai simple şi digitalizarea unei părţi substanţiale a procedurilor medicale.
Dacă proiectul consultațiilor la distanță va trece și de Camera Deputaților, se va reduce aglomerația din cabinetele medicale, din sălile de așteptare și nu va mai fi o presiune atât de mare pe unitățile de primiri urgențe.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: