23 / 06 / 2021


Proiect basarabean, nominalizat în premieră în cadrul concursului UE pentru arhitectură contemporană ~ InfoPrut

Republica Moldova este nominalizată în premieră în cadrul concursului Uniunii Europene pentru arhitectură contemporană – Mies van der Rohe Award,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 14/02/2021

Republica Moldova este nominalizată în premieră în cadrul concursului Uniunii Europene pentru arhitectură contemporană – Mies van der Rohe Award, 2022, cu proiectul arhitectural Artcor. Construcția a apărut în Chișinău în anul 2019, iar autorul acesteia este arhitectul Maxim Calujac, scrie diez.md.

„În etapa de proiectare a centrului, am fost parte a grupului care a selectat proiectul pentru Artcor, și sunt foarte bucuros că în final anume acest concept a fost ales. Asociația Industriilor Creative COR are nevoie de o astfel de casă care inspiră creatorii, dar și oferă spațiu pentru expunere, lucru și schimb de cunoștințe.
Clădirea centrului Artcor s-a încadrat perfect în contextul arhitectural urban, completând spațiul într-o manieră modernă neinvazivă. Curtea centrului oferă o călătorie express în timp, unind clădiri din diferite perioade istorice, începând din secolul XIX, trecând prin anii 60 și 80 ale secolului XX, până în secolul XXI. Curtea Artcor, completată de OZNurile lui Mihai Stamati, mobilier urban creat special pentru acest loc, este ca un spațiu viu, care găzduiește instalații, expoziții periodice, concerte și alte evenimente culturale”, spune, Mihai Țurcanu, manager de comunitate la Artcor.
Concursul european arhitectural Mies van der Rohe Award este organizat o dată la 2 ani, și prezintă o distincție importantă ce se acordă celor mai remarcabile obiectele de arhitectură din Uniunea Europeană. Premiul subliniază, de asemenea, contribuția arhitecturii de calitate pentru dezvoltarea durabilă și bunăstarea cetățenilor.
Arhitectul Maxim Calujac participă în concurs cu 2 proiecte, al doilea fiind oficiul Loft Green Apartments din București, care a fost elaborat pentru compania din România Eco Villas.
„Nominalizarea pentru acest premiu important a fost pentru mine o mare surpriză. Anul trecut am fost contactat de un reprezentant al Mies van der Rohe Award, cu propunerea de a depune două dintre proiectele mele — Artcor si Loft Green Appartments din București,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: