26 / 02 / 2024


Programul Interreg NEXT România – Republica Moldova: 277 de proiecte înscrise

By redactia , in Actualitate Internațional , at 12/02/2024

Autoritățile publice de pe ambele maluri ale Prutului, organizațiile neguvernamentale sau asociațiile profesionale au depus, până pe 9 februarie, 277 de proiecte la primele apeluri lansate în cadrul Programului Interreg NEXT România – Republica Moldova.
Valoarea nerambursabilă a proiectelor depuse este de 211 milioane de euro, acestea vizând domeniile precum cel al educației, sănătății, turismului, combaterea efectelor schimbărilor climatice, biodiversitate, buna guvernanță și managementul frontierei, transmite presa de la Chișinău.
Apelul lansat în august 2023 pentru proiecte standard, adică cele care includ o componentă de investiții de minimum 60% din bugetul proiectului, are un buget de 40 de milioane de euro și va finanța investiții în prevenirea și combaterea dezastrelor naturale, educație, sănătate, turism și managementul frontierei. Potrivit responsabililor de program, în cadrul acestui apel au fost depuse 167 de proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 176 de milioane de euro.
Totodată, la apelul de proiecte cu valoare mică, lansat în luna septembrie 2023 și care are un buget de 19,4 milioane euro pentru a finanța activități de prevenire și combatere a schimbărilor climatice, protejarea biodiversității, educație, sănătate și bună guvernanță, au fost depuse 110 proiecte în valoare de 35 de milioane de euro.
„În perioada următoare, proiectele vor fi supuse procedurii de selecție și evaluare, urmând a fi contractate proiectele care răspund cel mai bine cerințelor Ghidului solicitantului și care contribuie, în mod real, la dezvoltarea comunităților din zona de graniță”, arată reprezentanții Programului Interreg NEXT România – Republica Moldova.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *