22 / 06 / 2021


Programul „Alege Școala!” al Patriarhiei Române, alternativă educațională pentru copiii aflați sub risc de abandon școlar ~ InfoPrut

Proiectul „Alege Școala!”, derulat de Patriarhia Română, în parteneriat cu Fundația World Vision România, a luat sfârșit. Acesta a fost…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 19/02/2021

Proiectul „Alege Școala!”, derulat de Patriarhia Română, în parteneriat cu Fundația World Vision România, a luat sfârșit. Acesta a fost desfășurat pe o perioadă de trei ani în 7 comunități din județele Ialomița, Prahova și Constanța, anunță Basilica.ro.

„Alege Școala” s-a desfășurat în perioada 2018 – 2021 în localitățile Armășești, Drăgoești, Roșiori, Maia, Rădulești, Vălenii de Munte și Medgidia. În acest mod, 1.036 de copii au beneficiat săptămânal de activități menite să îi dezvolte din punct de vedere educațional și spiritual.
Prezent la festivitatea de închidere, la Medgidia, Patriarhul Daniel a punctat rezultatele finale ale proiectului, subliniind progresul copiilor și dorința lor de cunoaștere.
„Prin Proiectul „Alege Şcoala!”, Biserica susţine educația copiilor aflați sub risc de abandon școlar, pentru a se integra şi a creşte în comunitatea bazată pe valori spirituale şi culturale. Prin rezultatele obținute de-a lungul timpului, Proiectul „Alege Şcoala!” a arătat că, prin programe catehetice bine gândite și structurate, poate oferi o alternativă educațională, aducând un spor de cunoaștere și înțelepciune în inimile și în sufletele copiilor din familiile, parohiile și comunitățile din întreaga țară”, a subliniat Patriarhul.
Activitățile au fost de tip „Afterschool” (Școală după școală) cu educație remedială la limba română și matematică și activități non-formale de tip „Școala de Duminică”, susținute de preotul din fiecare comunitate, toate având ca obiectiv principal prevenirea abandonului școlar.
„În completarea  educației religioase din școli, a orei de Religie, Patriarhia Română, prin proiectele „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege Şcoala!”, își propune să refacă legătura copiilor cu o comunitate vie, mărturisitoare și lucrătoare”, a mai subliniat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
În Medgidia, proiectul a fost implementat la Școala Gimnazială „Spiru Haret”, situată în zona marginală a orașului. Acolo locuiesc multe familii vulnerabile și o comunitate mare de romi.
Beneficiari ai proiectului pentru Medgidia au fost 344 copii și 69 adulți fără școală încadrați în programul „A doua șansă”,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: