28 / 01 / 2022


Profesorul Stephen Baskerville despre criza Americii: Un guvern al unor alegeri furate?

Titlul original: A Stolen Election Government?   Dimensiunile crizei guvernamentale americane devin acum evidente. Mai mult decât o campanie de…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 06/01/2021

Titlul original: A Stolen Election Government?  

Dimensiunile crizei guvernamentale americane devin acum evidente. Mai mult decât o campanie de fraudă electorală, aceasta implică o descompunere mai mare a guvernului american, pe care chiar și susținătorii președintelui Donald Trump s-ar putea să nu o înțeleagă pe deplin. Avocata Sidney Powell spune că „este mai profundă și mai întinsă decât am fi crezut vreodată”. Dar chiar și ea ar putea subestima problema.

Una e ca un partid să falsifice voturi și să încerce să fure alegeri. Mai grav este atunci când mass-media și instituțiile culturale ale unei națiuni susțin efortul. Dar este cu totul altceva când mijloacele de corecție constituțională își evită rolul lor și nu lasă nici o cale de a corecta lucrurile.

Amploarea este evidentă din abdicarea voită a acelei ramuri a guvernului care are sarcina de a-i arbitra pe ceilalți: sistemul judiciar. Este ramura cea mai dependentă de integritatea morală pentru a păstra stabilitatea în timp de criză.

Cea mai mare slăbiciune a echipei Trump în contestarea fraudei electorale a fost credința naivă că justiția este liberă în instanțele americane. Cele mai înalte instanțe au dat dovadă de zero bună-credință în îndeplinirea datoriei lor constituționale. Dimpotrivă, au confirmat mai mult decât orice că guvernul american este disfuncțional.

Avocatul Lin Wood își exprimă frustrarea: „Am putea rezolva problema legitimității acestor alegeri în câteva zile scurte, dar au durat săptămâni, și totuși nimic nu s-a rezolvat. De ce? Pentru că niciun judecător nu a analizat fondul muntelui de probe prezentate instanțelor cu privire la frauda electorală”. Din păcate, Wood se distrage apoi atenția de la adevărata problemă (și îi lasă pe colegii săi juriști să renunțe) dând vina în întregime pe China. Dacă Partidul Comunist Chinez este implicat în frauda electorală, acest lucru nu explică eșecul ulterior.

Nu este o noutate. Justiția americană este una dintre cele mai strâmbe de pe pământ. Instanțele sunt corupte, nu ca în altă parte, cu luare de mită și șpagă, ci prin ideologia politică care își raționalizează puterea și câștigurile enorme în domeniile în care nu au nicio afacere și le împiedică să își îndeplinească datoria reală.

Majoritatea americanilor nu înțeleg această corupție, dar mulți o percep în viața lor de zi cu zi. Americanii care respectă legea sunt hărțuiți în mod obișnuit, jefuiți, ruinați, închiși pe nedrept și rămân fără adăpost în urma unor vaste șicane judiciare: procese rapace,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: