15 / 10 / 2021


Profesori de la Universitatea Oxford: vaccinații, risc mai mare de spitalizare și moarte de COVID-19

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 21/09/2021

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.

Într-un articol publicat în British Medical Journal, aceștia scriu că, prin actualizarea instrumentului QCovid dezvoltat în 2020, care a influențat direct politica britanică în februarie 2021, adăugând 1,5 milioane de persoane în februarie 2021 la lista celor cărora li s-a recomandat să se protejeze, ei sunt capabili să identifice grupurile cu risc mai mare de spitalizare sau deces din cauza COVID-19.

Aceștia au utilizat seturi de date naționale legate între ele din practica generală, vaccinarea națională și testarea SARS-CoV-2, registrul de decese și datele privind episoadele de spitalizare, pentru a analiza un eșantion de peste 6,9 milioane de adulți vaccinați, dintre care 5,2 milioane au avut ambele doze de vaccin, care a fost reprezentativ pentru întreaga populație din Regatul Unit. Acest eșantion a inclus 2 031 de decese COVID-19 și 1 929 de internări în spital legate de COVID-19, dintre care 81 de decese și 71 de internări au avut loc la 14 sau mai multe zile după a doua doză de vaccin.

Pe această bază, cercetătorii au elaborat scoruri de risc cumulativ pentru a calcula riscul de spitalizare sau de deces din cauza COVID-19 după una sau două doze de vaccinare. Aceste scoruri iau în considerare factori precum vârsta, sexul, grupul etnic și rata de fond a infecțiilor cu COVID și evidențiază în special un risc ridicat pentru:

  • Cei care sunt imunodeprimați ca urmare a chimioterapiei, a unui transplant recent de măduvă osoasă sau de organe solide, sau a HIV/SIDA
  • Persoanele cu afecțiuni neurologice, inclusiv demența și boala Parkinson
  • rezidenții centrelor de îngrijire și cei cu afecțiuni cronice, inclusiv sindromul Down

Julia Hippisley-Cox, profesor de epidemiologie clinică și practică generală la Universitatea din Oxford, coautor al lucrării, a declarat:

„Marea Britanie a fost primul loc care a implementat un program de vaccinare și are unele dintre cele mai bune date de cercetare clinică din lume. Am dezvoltat acest nou instrument folosind baza de date QResearch, pentru a ajuta NHS să identifice ce pacienți prezintă cel mai mare risc de rezultate grave în ciuda vaccinării, în vederea unei intervenții specifice. Acest nou instrument poate, de asemenea, să informeze discuțiile dintre medici și pacienți cu privire la nivelul de risc pentru a ajuta la luarea deciziilor în comun”.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: