21 / 10 / 2021


Procurorul general al R. Moldova, despre ,,kuliokul” pentru Dodon: Cred că erau bani acolo, dar nu am dovezi

Alexandru Stoianoglo, procurorul general al Republicii Moldova, a vorbit, în cadrul unui interviu despre secvențele video în care este surprins…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 04/09/2021

Alexandru Stoianoglo, procurorul general al Republicii Moldova, a vorbit, în cadrul unui interviu despre secvențele video în care este surprins momentul când Vlad Plahotniuc îi oferă lui Igor Dodon o sacoșă neagră cu un conținut necunoscut.
Astfel, șeful Procuraturii Generale s-a arătat convins că în punga respectivă s-ar fi aflat bani, dar a menționat că acest lucru nu poate fi demonstrat.
„Eu sunt convins că acolo au fost bani, dar una este ce gândesc eu, iar alta este ce dovezi avem. Sunt lucruri total diferite. Noi nu putem să învinuim oamenii pornind de la convingerile mele. Noi trebuie să aducem acuzații oamenilor reieșind din dovezile pe care le avem pe acest caz, dar la acest capitol avem probleme serioase”, a declarat Alexandru Stoianoglo în cadrul unei emisiuni în limba rusă.
Totodată, procurorul general a subliniat că în cazul respectiv există mai multe momente care împiedică pornirea unui dosar penal.
„Dosarul „kuliokului” este unul problematic. În primul rând, filmarea care a fost efectuată era ilegală. Astfel de acțiuni trebuie să se desfășoare în cadrul unui proces penal. În al doilea rând, pentru a trage la răspundere un anumit individ, noi trebuie să avem declarațiile celor care au participat la acest proces. De asemenea, orice învinuire trebuie să fie concretă și individuală. Adică, vorbind în limbaj juridic, dacă învinuim o anumită persoană, noi trebuie să ne referim la faptul că aceasta, într-un anumit moment, într-un anumit loc, a luat o sumă concretă de bani. Noi nu avem nimic din asta, noi avem doar o filmare provocatoare care arată transmiterea unui pachet”, a adăugat Stoianoglo.
Amintim că pe 18 iunie 2020, au fost publicate niște secvențe video, în care apar Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc. În imaginile, care ar fi din anul 2019, este surprins momentul în care fostul lider democrat îi oferă liderului socialist,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: