30 / 07 / 2021


Probleme tehnice la fabrica Pfizer din Belgia – următoarea tranşă de vaccin întârzie în România și alte 7 state europene

Următoarea tranşă a vaccinului, pentru România, întârzie. Coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă,…

De redactia , in Internațional , at 29/12/2020

Următoarea tranşă a vaccinului, pentru România, întârzie.

Coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a spus, duminică seara, că întârzierea următoarei tranşe de vaccin este cauzată de o problemă de organizare şi soft a companiei Pfizer.
Pfizer a anunţat România că sunt probleme la fabrica din Belgia şi dozele de vaccin vor sosi cu întârziere de 24 de ore, a anunţat dr. Valeriu Gheorghiţă, la Antena 3, duminică seara.
„Am fost înştiinţat de compania Pfizer că din cauza unor probleme care ţin de fabrica din Belgia, o problemă care ţine de organizare şi de soft, vaccinurile vor fi livrate cu o zi întârziere. Se începe din 29 decembrie şi, respectiv 30 decembrie. (…) În opt ţări europene există această întârziere. O parte din parte din ţări au primit astăzi (duminică – n.r.), o altă parte vor primi mâine şi poimâine. De asemenea, în România (…) pe 29, în România vor ajunge tranşele pentru Bucureşti, pentru Timişoara şi Cluj, şi pe 30 decembrie ajung tranşeele alocate pentru Iaşi, Braşov, Constanţa şi Craiova”, a spus medicul coordonator.
Gheorghiţă a mai spus că nu există un calendar de livrare, ci doar certitudinea că dozele de vaccin vor ajunge în ţara noastră.
„Săptămânal va fi câte o tranşă de circa 150.000 de doze. Vreau să precizez încă un aspect: calendarul de livrare este estimativ. Este o certitudine că va fi săptămânal, însă ziua exactă în care se livrează poate să sufere modificări. Compania Pfizer şi-a luat angajamentul că ne va anunţa cu cel puţin două zile înainte faţă de momentul livrării, tocmai pentru a putea organiza procesul logistic de recepţie şi de stocare”, a mai spus coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
GCS a anunţat că în opt ţări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului.
Astfel, marţi vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, iar în 30 decembrie în Braşov, Constanţa, Craiova şi Iaşi.
În România ar fi trebuit să ajungă luni 144.000 de doze de vaccin, pentru peste 370 de centre regionale de vaccinare din ţară.
surse: GCS, Mediafax

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: