05 / 07 / 2022


Prioritățile AUR în Parlamentul R. Moldova: Pedepse pentru crimele de înaltă trădare, subminarea economiei și mituirea alegătorilor, lege pentru memorie, demnitate și identitate

Alianța pentru Unirea Românilor a lansat o Proclamației pentru Libertate, care stipulează prioritățile formațiunii în Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, fiind…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 07/07/2021

Alianța pentru Unirea Românilor a lansat o Proclamației pentru Libertate, care stipulează prioritățile formațiunii în Parlamentul Republicii Moldova.
Astfel, fiind convins că singură cale pentru a asigura libertatea, securitatea și nivelul de trai ridicat al cetățenilor R. Moldova este integrarea în NATO și Uniunea Europeană prin unirea cu România, AUR a propus un pachet de legi bazat pe următoarele principii: pedepse pentru crimele de înaltă trădare, subminarea economiei și mituirea alegătorilor, lege pentru memorie, demnitate și identitate.
Primul principiu vizează faptul că AUR va insista pe crearea unei Comisii pentru investigarea actelor de înaltă trădare comise de Igor Dodon și Vladimir Voronin, care au pus la cale schema infracțională prin care Republica Moldova este datoare cu peste 8 miliarde dolari la Gazprom pentru gazul consumat de separatiștii din regiunea transnistreană. Comisia va cerceta toate actele de înaltă trădare și de jaf comise împotriva cetățeniilor, de la data obținerii independenței și până în prezent.
Totodată, este propusă o lege pentru memorie, demnitate și identitate, care să prevadă, printre altele, că negarea caracterului ilegal și criminal al Pactului Ribbentrop și al anexării Basarabiei și Bucovinei de Nord la URSS, negarea deportărilor în Siberia sau agresiunea Federației Ruse împotriva Republicii Moldova se pedepsește cu închisoarea.
„În conformitate cu prevederile acestei legi, se vor înlătura toate simbolurile și monumentele ce glorifică ocupantul și crimele de genocid împotriva românilor din Basarabia. Între acestea, statuile lui Lenin sau ale criminalului, tâlharului și violatorului Grigore Kotovski. Se exceptează monumentele și mormintele de război protejate de convenții bilaterale și internaționale la care Republica Moldova este parte. Secera și ciocanul vor fi declarate simboluri ale urii. Reproducerea, afișarea sau publicarea simbolului urii va fi permisă doar cu scopul cercetării istorice”, se arată în textul Proclamației pentru Libertate.
Ultimul principiu prevede o lege care stipulează că mituirea alegătorilor să fie pedepsită cu 25 de ani de închisoare,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: