22 / 06 / 2021


Prințul Philip: Aş vrea foarte mult să merg în Rusia… cu toate că ticăloşii mi-au ucis jumătate din familie

Agenţia DPA prezintă o selecţie cu remarci ale ducelui de Edinburgh care au pus în dificultate Casa Regală. Prinţul Philip,…

De redactia , in Magazin , at 09/04/2021

Agenţia DPA prezintă o selecţie cu remarci ale ducelui de Edinburgh care au pus în dificultate Casa Regală. Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 99 de ani, era cunoscut pentru glumele sale riscante, uneori de-a dreptul ofensatoare, prin care a atins – sau a depăşit – pragul, cu aluzii rasiste, sexiste şi lipsite de sensibilitate.

1. În timpul unei vizite de stat în China, în 1986, prinţul Philip a descris Beijingul ca fiind „oribil” şi a avertizat studenţii britanici: „Dacă mai rămâneţi mult aici o să aveţi cu toţii ochii ca nişte fante”.2. După ce i s-a spus că Madonna va cânta melodia tematică din filmul din 2002 „Die Another Day” din seria „James Bond”, el a întrebat: „O să avem nevoie de dopuri pentru urechi?”.

3. „Arătaţi de parcă v-aţi pregăti să mergeţi la culcare”, i-a spus în 2003 preşedintelui nigerian Olusegun Obasanjo, îmbrăcat într-o robă tradiţională.

4. Vorbind cu oaspeţii la deschiderea noului sediu al ambasadei Marii Britanii din Berlin, în 2000, el a comentat: „Este o vastă risipă de spaţiu”.

5. „Nu venim aici pentru sănătatea noastră. Ne putem gândi la alte modalităţi de a ne simţi bine”, a spus el în timpul unui turneu în Canada, în 1976.

6. „Cum îi ţineţi pe nativi departe de băutură suficient de mult timp pentru a trece testul?”, l-a întrebat pe un instructor auto scoţian în 1995.

7. „Pare să fi fost montat de un indian”, a spus prinţul Philip în timp ce se uita la un tablou cu siguranţe, într-o fabrică scoţiană, în 1999. Ulterior, el şi-a cerut scuze, explicând: „Am vrut să spun cowboy. Tocmai ce am încurcat cowboy cu indienii”.

8.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: