22 / 06 / 2024


Primul studio de podcast, inaugurat la Universitatea de Stat din R. Moldova cu sprijinul DRRM

By redactia , in Actualitate Internațional , at 21/11/2023

Studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJȘC) de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) își vor putea dezvolta abilitățile profesionale în cadrul primului studio de podcast, inaugurat luni, 20 noiembrie.  
De asemenea, în cadrul acestei facultăți va activa și un nou laborator de înregistrare și prelucrare a sunetului. Ambele proiecte au fost realizate cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.
Astfel, cele două studiouri au fost dotate cu echipamente moderne: mixer de sunet, microfoane de studio, căști pentru podcast și streaming, camere video/ aparat foto mirrorless, laptop, boxe, set de lumini pentru studio, stații de editare audio și alte accesorii digitale.
La evenimentul de inaugurare a studioului și laboratorului au fost prezenți rectorul USM, Igor Șarov, secretarul general al Guvernului României, Mircea Abrudean, secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, decanul FJȘC, Victoria Bulicanu, profesori și studenți de la facultate.
„Fără educație de calitate nu există nici un viitor pentru societate, iar educație de calitate nu se poate face fără infrastructura sau echipamentele necesare. Nu se poate face jurnalism fără o cameră, un mixer, pentru ca studenții să învețe să le folosească încă din băncile facultății. Jurnaliștii de calitate sunt o necesitate foarte mare pentru societatea de astăzi. Faptul că puteți să profesați încă din timpul facultății mi se pare foarte important” a declarat Adrian Dupu, secretarul de stat al DRRM.
La rândul său, Igor Șarov, rectorul USM, a mulțumit Guvernului României pentru tot sprijinul acordat în ultimii ani acestei universități, inclusiv pentru susținerea acestor importante proiecte de dezvoltare a educației în domeniul jurnalistic.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *