24 / 06 / 2021


Primul lot de vaccin anti-COVID-19 oferit de România a ajuns în R. Moldova: „Nu întâmplător am venit cu acest cadou înainte de Mărțișor”

Primul lot de vaccin anti-COVID-19 oferit de România a ajuns în R. Moldova. Este vorba despre 21.600 de doze de…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 28/02/2021

Primul lot de vaccin anti-COVID-19 oferit de România a ajuns în R. Moldova. Este vorba despre 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, prima serie din cele 200.000 de doze, pe care Guvernul de la București le va oferi ca ajutor umanitar cetățenilor de peste Prut. 
Vaccinul a fost adus de o aeronavă SMURD, care a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău. La ceremonia de întâmpinare au participat președintele Maia Sandu, Daniel Ioniță, ambasadorul României în R. Moldova și Peter Michalko, șefului Delegației UE la Chișinău.
„Mă bucur că primele doze de vaccin anti-COVID în R. Moldova vin din România. Aș spune că nu putea fi altfel, având în vedere relațiile speciale bazate pe comunitatea de limbă, de cultură și de istorie dintre România și R. Moldova, relații care sunt fundamentate și pe un parteneriat strategic pentru susținerea parcursului european al R. Moldova”, a declarat ambasadorul Daniel Ioniță.
El a mai remarcat că nu întâmplător se află alături de președintele Maia Sandu și Peter Michalko, șeful Delegației UE la Chișinău. „Prin acest gest simbolic dorim să transmitem inclusiv mesajul puternic de susținere adresat tuturor cetățenilor R. Moldova, care este centrat pe valori și principii europene. Aceste prime doze sunt destinate personalului medical din prima linie. Este important ca astfel să aducem nu numai sănătate, dar și speranță ca vom reuși să ieșim cu toții, împreună, din această năpastă. Cu siguranță vor urma și alte doze. Nu întâmplător Guvernul României a adoptat Hotărârea prin care a operaționalizat această donație de Dragobete, care este Ziua Îndrăgostiților și, nu întâmplător astăzi, înainte de Mărțișor, am venit cu acest cadou pentru dumneavoastră. În primul rând, dorim să fie un cadou simbolic pentru medicii de aici, acest personal minunat care de mai mult de un an este expus unui risc enorm. Dacă vom reuși să ne vindecăm medicii vom reuși să fim și noi sănătoși”,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: