15 / 08 / 2022


Primul laborator de educație inteligentă din R. Moldova, inaugurat de o asociație din România

Asociația INACO din România a inaugurat miercuri, 3 august, în incinta Liceului Teoretic „Hyperion” din Durlești, suburbie a Chișinăului, primul…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 04/08/2022

Asociația INACO din România a inaugurat miercuri, 3 august, în incinta Liceului Teoretic „Hyperion” din Durlești, suburbie a Chișinăului, primul laborator de educație inteligentă din Republica Moldova. 
SmartLab INACO din Republica Moldova a fost realizat grație unei donații de aproximativ 90 000 de euro făcută de Asociația INACO – Inițiativa pentru Competitivitate din București, cu sprijinul companiei daneze Shape Robotics.
Astfel, elevii şi profesorii Liceului Teoretic „Hyperion” vor avea parte de experiențe fascinante, memorabile la lecțiile la care vor fi folosite dotările de ultimă generație, precum echipamente VR/AR, roboți multifuncționali, imprimante, scanere și stilouri 3D, calculatoare touch screen, dar și software educaționale și materiale de lucru esențiale în procesul de predare-învățare de tip STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Math).
Totodată, sistemul video-streaming de ultimă generație, cu care este dotat acum laboratorul, le va oferi elevilor oportunitatea de a cunoaște și chiar participa împreună cu elevi din alte state la aceleași ore, spre exemplu de matematică, biologie sau chimie. Prin intermediul acestui sistem, cadrele didactice pot accesa în mod remote (la distanță) trainiguri și workshop-uri cu specialiști internaționali, beneficiind de schimb de experiență, de perfecționare a abilităților pedagogice și chiar de proiecte comune de cercetare.
La deschiderea SmartLab INACO au participat oficialități de rang înalt de la Chișinău și București, dar și experții în educație din Copenhaga, Londra și Dubai.
În cadrul evenimentului, Galina Rusu, secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării de la Chișinău, a mulțumit partenerilor din România pentru implicarea în modernizarea sistemului de învățământ din Republica Moldova, subliniind importanța sporirii atractivității școlilor din acest stat, stimulării creativității elevilor și profesorilor și pregătirii noii generații pentru meseriile viitorului.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: