20 / 06 / 2021


Primele troleibuze autonome, cumpărate cu ajutor european, au ajuns la Bălți ~ InfoPrut

Primele două troleibuze autonome achiziţionate în cadrul unui proiect al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au ajuns la Bălţi,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 11/02/2021

Primele două troleibuze autonome achiziţionate în cadrul unui proiect al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au ajuns la Bălţi, notează TVR Moldova. 

Inginerul şef al direcţiei municipale de transport electric, Victor Caliujnîi, a declarat la evenimentul de recepţie că acumulatorul înmagazinează energie pentru parcurgerea a 60 km.
„Acest lucru este suficient pentru ca trleibuzele să deservească nu doar oraşul, ci şi satele din apropiere. Creşterea unităţilor de transport a parcului urban va permite extinderea numărului de trasee, inclusiv în acele zone în care nu a existat niciodată transport electric”, a spus primarul din Bălţi, Renato Usatîi.
Caliujnîi a mai subliniat că troleibuzele au fost asamblate la uzina ucraineană „Yuzhmash”, preţul lor fiind mult mai ieftin decât al altor producători.
„Noile troleibuze au un interior spaţios, aer condiţionat, panouri electronice de informaţii şi un sistem de supraveghere video. Transportul electric este adaptat nevoilor persoanelor cu dizabilităţi”, a precizat acesta.
Anul acesta, parcul de troleibuze al oraşului va fi completat cu 11 unităţi de transport. Ele vor fi livrate câte două, în fiecare săptămână. Ultimul ar trebui să fie adus înainte de 15 martie.
Direcţia municipală de transport electric din Bălţi a primit în 2020 un împrumut de 2,5 milioane de euro de la BERD. În plus, Uniunea Europeană a acordat o subvenţie de 1,2 milioane de euro. Banii sunt destinaţi pentru achiziţionarea a 10 troleibuze.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: