14 / 06 / 2021


Primele două țări europene care se pregătesc să introducă pașaportul de vaccinare

Suedia a anunţat joi că intenţionează să emită paşapoarte digitale pentru persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus, după ce un demers…

De redactia , in Internațional , at 07/02/2021

Suedia a anunţat joi că intenţionează să emită paşapoarte digitale pentru persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus, după ce un demers asemănător a fost declarat miercuri și Danemarca.

Aceste documente ar putea să înceapă să fie utilizate până în vara acestui an, potrivit autorităților suedeze, care se așteaptă ca pașapoarte de imunizare la SARS-CoV-2 să fie cerute la intrarea în diferite state.
Guvernul suedez speră ca noul paşaport digital să devină funcţional până la data de 1 iunie.
La dezvoltarea acestui pașaport digital vor colabora mai multe autorităţi şi agenţii suedeze, inclusiv Agenţia pentru Sănătate Publică, Agenţia suedeză eHealth – care coordonează iniţiativele guvernamentale electronice în domeniul sănătăţii – şi Asociaţia Suedeză a Regiunilor şi Autorităţilor Locale.
Agenţia pentru Sănătate Publică a primit şi sarcina de a fi în legătură cu iniţiativele demarate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru dezvoltarea unui certificat digital de vaccinare anti-Covid9, iar Agenţia suedeză eHealth va colabora cu Comisia Europeană în cadrul eforturilor similare depuse la nivelul Uniunii Europene.
„Au fost demarate o serie de proceduri internaţionale în ceea ce priveşte soluţiile tehnice şi standardele legate de dovadă a vaccinării. Este nevoie ca Suedia să participe (la acest proiect, n.r.)”, a declarat ministrul suedez al Sănătăţii, Lena Hallengren, într-o conferinţă de presă, citată de dpa, agenție preluată de Agerpres.
Un astfel de certificat digital va permite tuturor suedezilor să dovedească faptul că au fost vaccinaţi împotriva maladiei Covid-19, a precizat Anders Ygeman, ministrul pentru Dezvoltare digitală din Suedia.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: