15 / 08 / 2022


Primarul din Țiganca, despre ajutorul României la renovarea grădiniței: Sper să putem ajuta și noi într-o bună zi românii de peste Prut ~ InfoPrut

Grădinița din comuna Țiganca, raionul Cantemir, a fost renovată cu sprijinul României în perioada 2014-2015, pentru lucrările de reparație fiind…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 12/11/2020

Grădinița din comuna Țiganca, raionul Cantemir, a fost renovată cu sprijinul României în perioada 2014-2015, pentru lucrările de reparație fiind alocate 2 milioane de lei. Practic este vorba despre o grădiniță nouă în scheletul celei vechi. Pe banii României s-au reparat acoperișul, fațada în exterior și interior, a fost efectuată termoizolarea instituției, a fost schimbat mobilierul, rețelele inginerești și electricitatea, notează ER News.

„Copiii din comuna Țiganca, R. Moldova sunt foarte fericiți. Sper ca noi într-o bună zi să putem ajuta alți români, chiar și pe românii de peste Prut. Să ajutăm măcar cu un „mulțumesc” pentru a răsplăti efortul înaintașilor noștri care nu au ajuns să își vadă visul împlinit”, a declarat primarul comunei, Petru Gandrabur.
Datorită sprijinului din partea Guvernului României, ulterior au fost făcute, din bugetul local, și alte lucrări necesare clădirii grădiniței.
„Locuitorii satului Țiganca vorbesc de bine despre România, toți sunt în așteptarea marelui vis al tuturor românilor care uneori ni se pare că merge cu un pas mai repede decât noi, dar sperăm că vom ajunge într-un final în marea familie europeană, iar de acolo să continuăm reintegrarea neamului românesc. Mesajul nostru este că toată viața ne-am dorit ca Prutul să fie un simplu râu, și nu un râu de frontieră. Chiar am senzația că pe timpul sovieticilor ne puteam apropia mai aproape de Prut decât astăzi, pentru că chiar dacă nu mai este sârma ghimpată, este o atitudine ghimpată față de acest neam despărțit de timpuri urâte, de România”, a mai spus cu tristețe primarul.
Gandrabur explică faptul că, în instituțiile statului Republicii Moldova, cei care și-au dorit aceste teritorii dintotdeauna au reușit să-și inflitreze persoane care fac tot posibilul ca pasul spre România să fie unul anevoios.
„Au reușit să ne țină la distanță, chiar dacă din punct de vedere fizic nu există această distanță,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: