22 / 01 / 2022


Primarul de Cahul, mesaj de ziua României: Suntem un popor binecuvântat de Dumnezeu ~ InfoPrut

Ziua Națională a României a fost sărbătorită de românii din toate colțurile lumii. În Republica Moldova, de la mic la…

De redactia , in Magazin , at 02/12/2020

Ziua Națională a României a fost sărbătorită de românii din toate colțurile lumii. În Republica Moldova, de la mic la mare, cei ce simt românește au cântat despre patriotism și au celebrat 102 ani de la Marea Unire.

La noul sediu al Episcopiei Basarabiei de Sud, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Veniamin, a avut loc un eveniment dedicat Zilei României, unde s-au auzit atât cuvântul lui Dumnezeu, cât și cântece patriotice interpretate de micuți românași, îmbrăcați în costume populare.
„Românii își cântă bucuria. Ziua Națională 1 decembrie este o zi de sărbătoare pentru întreg neamul românesc, iar Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu Țara-Mamă. Ziua Națională a României reprezintă pentru întreaga suflare românească un prilej de cinstire a memoriei celor care au reușit să ducă la îndeplinire idealul de unire al locuitorilor tuturor provinciilor românești, este ziua în care s-a făcut dreptate și în care toți românii au cântat într-un glas ziua unirii. Astăzi ne-am adunat pentru a arăta încă o dată că patriotismul și dorința de unitate sunt sentimente trainice și definitorii pentru neamul românesc”, s-a spus la eveniment.
Evenimentul a început cu intonarea imnurilor României și Republicii Moldova de către un cor de preoți, acompaniați de elevii și oaspeții prezenți. De asemenea, micuții au recitat poezii cunoscute, printre care „Scrisoare din Basarabia” de Grigore Vieru.
Invitat a fost și primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, care a venit să felicite românii de pretutindeni și a îndemnat la rugăciuni pentru bunăstarea și binecuvântarea acestuia.
„Dragi români, mă bucur să fiu aici. Importanța unității neamului românesc Vreau din toată inima să felicit toți românii, pe noi românii, și România pentru tot ce a fost și a realizat de-a lungul timpului. Mereu am spus și voi continua să spun că poporul român are un potențial enorm,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: