18 / 06 / 2024


Primărița PSD, complice la trafic cu minori și exploatare sexuală – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 26/11/2023

Primărița comunei Pojejena (județul Caras Severin) e pusă oficial sub acuzare de DIICOT și plasată sub control judiciar în dosarul de trafic de minori care îl vizează pe soțul său, Omer Radovancovici!, transmite Express de Banat.

Mira Radovancovici a fost realeasă de partid in 2020 din partea alianței PSD-Pro România.

Minora de 14 ani racolată de cel supranumit Prințul Clisurii, dintr-un parc din Belobreșca, și dusă în cabana de vânătoare a acestuia de la Urda, unde a fost exploatată sexual, o obligă și pe Mira Radovancovici să răspundă în fața legii. Și asta pentru că primărița Pojejenei ar fi încercat să-și protejeze soțul, dar în același timp a ajutat, cu bună știință, la exploatarea minorei, care suferă de retard mintal. Procurorul de caz reține că lipsirea de libertate și exploatarea sexuală a minorei nu ar fi fost posibile fără ajutorul acordat și de alte instituții ale statului prin reprezentanții lor. Ajutorul Mirei Radovancovici și al unor lucrători de poliție!

Concret, DIICOT o acuză pe Mira Radovancovici că, deși a fost sesizată de DGASPC Caraș-Severin cu privire la situația fetei, nu a luat în calitate de primar măsurile ce se impuneau în vederea reintegrării minorei în familie și a atestat în fals date necorespunzătoare cuprinse în anchetele sociale derulate în Primăria Pojejena. Polițiștilor din Pojejena li s-a cerut de către DGASPC să acorde sprijin în recuperarea minorei, însă, spun anchetatorii, oamenii legii nu și-au îndeplinit atribuțiile și au închis ochii permițând să se întâmple abuzuri de neimaginat asupra unui copil. De reținut că, mama fetei le spusese celor de la DGASPC că fata ei e cel mai probabil la Urda, aceștia procedând corect și cerând sprijinul Poliției din Pojejena pentru găsirea minorei.

Problemele Mirei Radovancovici vin de la ancheta socială semnată chiar de ea și făcută în decembrie 2022, în care se face precizarea că mama fetei ar fi indicat că minora e plecată de acasă, fără însă a se specifica în anchetă locația unde se află minora. În 19 decembrie 2023, Postul de Poliție Pojejena informează DGASPC că minora se află pe raza localității Berzasca, fără a indica însă adresa exactă, precizând că îi e cunoscută mamei fetei. DIICOT arată că, deși încă din decembrie 2022 se cunoaștea unde e fata, Poliția Pojejena nu a încercat recuperarea ei. Doar nu era să-l deranjeze pe Prințul Clisurii! DGASPC a insistat, a revenit cu adrese în februarie 2023, când, la presiunile inspectorilor de la Protecția Copilului, o nouă anchetă socială semnată tot de Mira Radovancovici încearcă să liniștească pe toată lumea, precizând că minora a revenit acasă, însă din cauza condițiilor precare a preferat să locuiască la sora sa. Fata a ajuns într-un final,

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *