26 / 11 / 2022


Primăria Deva, planuri de viitor cu un sector din Chișinău

Municipiul Deva ar urma să se înfrățească, în scurt timp, cu sectorul Buiucani al municipiului Chișinău din Republica Moldova. Anunțul…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 12/10/2021

Municipiul Deva ar urma să se înfrățească, în scurt timp, cu sectorul Buiucani al municipiului Chișinău din Republica Moldova.
Anunțul a fost făcut de Nicolae-Florin Oancea, primarul municipiului Deva, după o întrevedere cu Vadim Brînzaniuc, pretorul sectorului Buiucani al municipiului Chișinău.
„Am discutat despre modul în care localitățile noastre pot interacționa pentru o mai bună colaborare, pentru avantajul reciproc în mai multe domenii: economic, cultural, sportiv etc. În cel mai scurt timp vom începe procedurile juridice pentru ca municipiul Deva să se înfrățească cu Pretura sectorului Buiucani.
Ambele administrații publice locale își doresc promovarea schimburilor de bune practici și experiențe, în vederea realizării unor proiecte comune de dezvoltare economică și socială în beneficiul comunităților noastre”, a subliniat edilul de Deva.
La rândul său și Vadim Brînzaniuc, pretorul sectorului Buiucani al municipiului Chișinău, a menționat că în curând vor demara procedurile juridice în vederea semnării unui acord de înfrățire între cele două părți, remarcând că în „ultimii 4 ani, autoritățile locale din Deva s-au concentrat pe atragerea de fonduri europene, iar până acum au implementat sau sunt în realizare peste 30 de proiecte cu finanțare din partea UE, valoarea acestora fiind de peste 100 milioane de euro”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: