15 / 06 / 2021


Prețul mărit la carburanți, motiv de demitere a conducerii ANRE și a Consiliului Concurenței

Radu Marian, deputat în Parlamentul de la Chișinău, consideră că directorii de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 18/02/2021

Radu Marian, deputat în Parlamentul de la Chișinău, consideră că directorii de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și cei de la Consiliului Concurenței trebuie să-și dea demisia, după ce petroliștii au majorat a patra oara în doar două luni prețul la carburanți. 
„Petroliștii își permit prea multe. Astăzi, la unison, au majorat a patra ora în doar 2 luni prețul la carburanți. Petroliștii o să zică că prețul a crescut și pe piețele internaționale. Da, dar ce nu zic ei e că prețul la benzină a crescut în Moldova mai mult (+20%), decât, de exemplu, în România (+10%). Tupeul acestor companii pur și simplu nu are margini. În anul 2020, unul de criză, cu o secetă fără precedent, companiile au aplicat la motorină un adaos comercial de 2 ori mai mare decât au făcut în ultimii ani. De ce fac asta? Pentru că li se permite. ANRE o să zică că ei nu pot face nimic, că tarifele se pot ajusta în limita rentabilității de 10%. Dar ceea ce nu zice ANRE este că metodologia de calcul a costurilor petroliștilor este totalmente coruptă. Petrolierii pot include ca și costuri tot ce vor ei – de la training-uri peste hotare până la studii ale odraslelor șefilor”, a spus Radu Marian.
Potrivit deputatului PAS, Consiliul Concurenței va zice că nu există dovezi privind înțelegeri de cartel. „Păi sigur că nu există dovezi, atât timp cât nu le caută. Incompetența acestei instituții este egalată doar de importanța colosală pe care o are pentru economia națională. Problema e că aceste instituții sunt încă conduse de oameni corupți și incompetenți puși acolo de Plahotniuc și menținuți în funcție de actualul Parlament de doi bani. Aceste instituții se află sub control parlamentar și ele trebuie curățate. Dar nu avem cum să le curățăm cu acest parlament controlat de Șor și PSRM.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: