22 / 06 / 2021


Pretorul de Buiucani aflat în vizită la București, explicații despre expoziția denigratoare din centrul Chișinăului

Vadim Brânzaniuc, pretorul sectorului Buiucani al mun. Chișinău, care se află într-o vizită oficială la București, a venit cu o…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 01/04/2021

Vadim Brânzaniuc, pretorul sectorului Buiucani al mun. Chișinău, care se află într-o vizită oficială la București, a venit cu o serie de precizări cu referire la expoziția denigratoare în adresa memoriei istorice a românilor din Basarabia, organizată pe 27 martie 2021 în centrul orașului. 
Potrivit oficialului, amplasarea acelor panouri, în zona monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, reprezintă o provocare.

„1. Pretura, prin definiție și lege, nu autorizează amplasarea / organizarea anumitor expoziții, evenimente publice. Punct. Prin urmare, să fi vrut să autorizez ceva, nu o pot face. 
2. La Chișinău, pentru organizarea unor expoziții / manifestări publice, nu e nevoie de eliberarea unei autorizații. Se depune doar o declarație, către Primăria municipiului Chișinău. Lucru prevăzut expres în lege.
3. În ziua când am fost vizat în declarație, acele fotografii nu mai erau amplasate pe gardul din Parc. I-am scris imediat un mesaj și dnei Guțu. Am făcut și anumite precizări pentru media, în speranța că se va pune punct acelei ieșiri emoționale. Din ce văd, din contra, se încearcă a dezvolta subiectul.
4. Nu-mi face plăcere și nu o să mă întrec niciodată cu cineva în „mărimea sentimentelor”. Oamenii care mă cunosc, o pot confirma. Sincer regret un asemenea incident prostesc. Nu cred că unul întâmplător”, a menționat Vadim Brânzaniuc pe pagina sa de Facebook.
Reacția pretorului sectorului Buiucani al mun. Chișinău vine după ce ieri, Ana Guțu, fostul secretar de stat al Departamentul pentru Relația cu R. Moldova, a criticat expoziția rușinoasă și a solicitat public informații de la acesta. „Alo, domnule pretor de Buiucani Vadim Brânzaniuc, cum e posibil să fi autorizat o astfel de „expoziție” în scuarul monumentului lui Ștefan cel Mare în plin centru al Chișinăului, expoziție ce denigrează memoria istorică a românilor din Basarabia?”,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: