26 / 02 / 2024


Președintele României: UE trebuie să se extindă și să includă R. Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 07/02/2024

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, 7 februarie, la Strasbourg, că Uniunea Europeană trebuie să se extindă și să includă Republica Moldova, Ucraina și țările din Balcanii de Vest.

El a subliniat, în cadrul unei declarații de presă susținute alături de președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, că arhitectura Uniunii Europene trebuie îmbunătățită.
„Funcționarea UE în interior trebuie să devină mai eficientă, mai fluidă, mai rapidă. Deci, arhitectura UE trebuie îmbunătățită. Uniunea Europeană trebuie să se extindă – asta este opinia mea. Este nevoie să includem R. Moldova, Ucraina, Balcanii de Vest. Ei vor să fie parte din UE, noi vrem să fie cu noi. De ce durează pentru unii deja de 20 de ani aceste discuții? Trebuie să fim și aici mai hotărâți, mai aplicați”, a declarat Klaus Iohannis.
Președintele României a mai informat că a discutat astăzi cu președintele Parlamentului European și despre sprijinul pentru Republica Moldova.
„Am discutat clar și despre războiul din Ucraina și cum trebuie să rămânem uniți. Am discutat, cum discutăm de fiecare dată, și despre R. Moldova – ce se poate face pentru a veni în sprijinul R. Moldova, mai ales acum după ce s-a decis că este cazul să devină parte a spațiului european” , remarcat Iohannis.
Menționăm că președintele României, Klaus Iohannis, a avut miercuri, 7 februarie, consultări cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, pe teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene și privind prioritățile pentru anul 2024.
Ulterior, el a susținut și un discurs plenului Parlamentului European, reunit în sesiune la Strasbourg, în cadrul dezbaterii „This is Europe”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *