21 / 05 / 2022


Președintele Republicii Moldova a găsit soluția împotriva traseiștilor: dizolvarea Parlamentului ~ InfoPrut

Igor Dodon a declarat, în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde”, că actualul Parlament e plin de transfugi și trebuie dizolvat,…

De redactia , in Opinii , at 04/09/2020

Igor Dodon a declarat, în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde”, că actualul Parlament e plin de transfugi și trebuie dizolvat, amintind și de Ștefan Gațcan, care „a încercat să fugă dar l-am adus înapoi”.

„Suntem într-o situație nu simplă când vorbim de Parlament. Dacă să facem o apreciere detaliată și onestă, acest parlament corespunde sau nu alegerilor? Se merită sau nu ca să păstrăm acest parlament cu deputații care sunt aleși acolo? Eu consider că acest parlament nu corespunde rezultatelor alegerilor. A apărut din nou noțiunea de transfugi. Întrebarea este logică, ce facem mai departe cu acest parlament? Noi, cum am promis, socialiștii nu au primit niciun transfug, niciun deputat din altă fracțiune. Eu cred că parlamentul trebuie mai repede de dizolvat, de creat mecanisme ca un deputat să nu mai treacă de la un partid la altul. A încercat unul să plece și l-am adus înapoi. Un medic foarte bun, apropo”, a spus președintele.
Totodată, în cadrul unui interviu acordat pentru Europa Liberă, Dodon a subliniat că R. Moldova ar trebui să treacă la un regim prezidențial sau semiprezidențial, pentru că i-ar oferi puterea de a interveni mai eficient în lupta împotriva corupției și oligarhiei.
„În statele parlamentare în tranziție, oligarhia are mai multe șanse”, mai ales atunci când vine vorba de „cumpărarea și vinderea deputaților”, a mai spus șeful statului.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: