18 / 06 / 2024


Președintele Portugaliei, despre aderarea R. Moldova la UE: Susținem acest vis al dumneavoastră ~ InfoPrut

By redactia , in Opinii , at 27/10/2023

Portugalia va susține integrarea Republicii Moldova și a procesului de inițiere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, a declarat președintele portughez, Marcelo Rebelo de Sousa, la conferința de presă susținută împreună cu președintele R. Moldova, Maia Sandu, potrivit Radio Moldova.
„Înțelegem cât de important este pentru dumneavoastră să vă alăturați Uniunii Europene, nu doar din motive politice sau geostrategice, ci și pentru bunăstarea poporului dumneavoastră, pentru dezvoltarea economică și socială, care sunt condiții prealabile pentru libertate și democrație. Portugalia susține acest vis al dumneavoastră și este conștientă că Uniunea Europeană, probabil în următoarele luni, va lua o decizie vitală, privind începutul procedurii de aderare la blocul comunitar”, a declarat Marcelo Rebelo de Sousa.
Președintele Portugaliei a mai afirmat că în Portugalia locuiesc peste 30 de mii de cetățeni ai R. Moldova și de aceea este necesară aprofundarea relațiilor bilaterale.
În aceste zile, Maia Sandu se află în vizită de stat în Portugalia, la invitația omologului său, Marcelo Rebelo de Sousa. Ulterior, aceasta va pleca la Granada, Regatul Spaniei, unde mâine, 5 octombrie va participa la summitul Comunității Politice Europene.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *