30 / 07 / 2021


Preşedintele PE, David Sassoli: Fondul de redresare va fi lansat în pofida veto-ului Poloniei şi Ungariei | .News

Parlamentul European (sursa foto: Flickr) Fondul de redresare (Mecanismul de redresare şi rezilienţă) în valoare de 750 de miliarde euro,…

De redactia , in Actualitate , at 07/12/2020

Parlamentul European (sursa foto: Flickr)
Fondul de redresare (Mecanismul de redresare şi rezilienţă) în valoare de 750 de miliarde euro, propus de Uniunea Europeană, va fi lansat chiar dacă Polonia şi Ungaria îşi menţin veto-ul, a dat asigurări preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a relatat duminică thenews.pl, preluat de Agerpres.
”Noi nu putem face un pas în spate”, a declarat preşedintele PE pentru postul de televiziune italian Sky Tg24.
Sassoli a spus că acordul asupra fondului de relansare, care este menit să furnizeze sprijin economiilor ţărilor membre, afectate de pandemia de COVID-19, va fi menţinut în pofida opoziţiei Varşoviei şi a Budapestei. ”Acum, Polonia şi Ungaria trebuie să rezolve problema aprobării lor. Dacă nu există consens, vom continua cu privire atât la fond, cât şi la statul de drept”, a subliniat David Sassoli.
Autorităţile de la Budapesta şi Varşovia şi-au exprimat veto-ul faţă de bugetul multianual al UE pentru perioada 2021-2027, în valoare de 1.100 miliarde euro, precum şi faţă de Mecanismul de redresare şi rezilienţă, în valoare de 750 miliarde euro, din cauza unei clauze din bugetul multianual care condiţionează accesul la fonduri de respectarea statului de drept.
Purtătorul de guvern al guvernului polonez Piotr Müller a reafirmat vineri că Varşovia îşi menţine poziţia referitoare la mecanismul propus de UE.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: