28 / 01 / 2022


Președintele Iohannis, declarație la Chișinău despre reglementarea conflictului transnistrean

Președintele Klaus Iohannis a vorbit în cadrul vizitei sale la Chișinău și despre reglementarea conflictului transnistrean.   „Am subliniat relevanța majoră…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 29/12/2020

Președintele Klaus Iohannis a vorbit în cadrul vizitei sale la Chișinău și despre reglementarea conflictului transnistrean.  
„Am subliniat relevanța majoră acordată de România reglementării conflictului din regiunea transnistreană, cu respectarea integrității și a suveranității R. Moldova și mai ales, fără afectarea viitorul său pro-european“, a declarat Klaus Iohannis, după întrevederea cu Maia Sandu, președintele R. Moldova.
Amintim că astăzi, președintele României a întreprins o vizită oficială în R. Moldova, la invitația omologului său Maia Sandu.
În cadrul acestei vizite, Klaus Iohannis a anunțat un nou pachet de sprijin din partea României, care vizează susținere financiară pentru proiecte concrete, sprijin pentru agricultori, vaccinuri anti-COVID-19, etc.
De asemenea, cei doi șefi de stat au semnat o declarație comună care își propune să consolideze parteneriatul strategic dintre Republica Moldova și România, reconfirmă relația bilaterală specială precum și angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european și de a implementa reformele necesare.
La final, Klaus Iohannis a invitat-o oficial pe Maia Sandu să întreprindă o vizită la București, iar președintele R. Moldova i-a oferit în dar o monedă comemorativă dedicată medicilor.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: