26 / 09 / 2021


Președintele HORO, Daniel Mischie: Vom cere reactivarea șomajului tehnic și a măsurii de 41.5% | .News

Daniel Mischie, președinte HORA (sursa foto: Daniel Mischie / Facebook) Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din…

De redactia , in Actualitate , at 09/10/2020

Daniel Mischie, președinte HORA (sursa foto: Daniel Mischie / Facebook)
Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) spune că va avea o întâlnire cu Ministrul Muncii unde va solicita reactivarea şomajului tehnic şi a măsurii privind acordarea a 41,5% din salariul de bază angajaţilor care revin din şomaj tehnic. 
„La întâlnirea cu doamna ministru este vorba despre reactivarea şomajului tehnic şi de câteva lucruri tehnice referitoare la Kurzarbeit, iar după închiderea şomajului tehnic reactivarea procedurii de 41,5%, măsuri active. Şi sunt destule lucruri tehnice: dacă un angajat poate beneficia de două măsuri în aceeaşi lună pe aceeaşi companie. Dar în principal reactivarea şomajului tehnic şi a măsurilor active de tipul 41,5%”, a declarat vineri Daniel Mischie pentru Agerpres.
Totodată, reprezentanţii HORA vor avea o discuţie, vineri după-amiaza, cu premierul Ludovic Orban, cu privire la deschiderea industriei şi acordarea unor despăgubiri specifice pentru industria restaurantelor.
„La premier tema principală este redeschiderea industriei şi tratament similar ca şi la celelalte industrii. Adică industria HoReCa să poată funcţiona, la restaurant, cu restricţii de tipul o masă da o masă ba, mască şi igienizare la fel ca şi celelalte industrii, ca şi până acum, şi despăgubiri specifice pentru industria restaurantelor care este grav afectată de acest joc închide-te deschide-te”, a punctat Mischie.
Discuțiile vin după ce marți, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat că s-a decis reînchiderea restaurantelor şi cafenelelor, ca urmare a răspândirii Covid-19.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: