21 / 05 / 2022


Președintele Dodon îl amenință public pe ministrul Educației de la Chișinău: „Dacă aș dori, atunci mâine ar fi demis”

Președintele Dodon a declarat că dacă și-ar dori, atunci ministrul Igor Şarov ar putea fi demis chiar mâine. Reacția vine…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 17/09/2020

Președintele Dodon a declarat că dacă și-ar dori, atunci ministrul Igor Şarov ar putea fi demis chiar mâine. Reacția vine după ce, recent ministrul Educației de la Chișinău a criticat nerespectarea măsurilor impuse de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică de către „vârfurile puterii”, mai ales în instituțiile de învățământ. 
„Vom discuta cu domnul Șarov și o să-l rugăm să se documenteze. Dacă nu poate să se documenteze, atunci se pot lua și alte decizii, inclusiv politice… ca să se învețe să se documenteze. Asta pentru cei care vor să vadă realitatea. Președintele țării a fost cu mască în școală și doar atunci când a vorbit cu elevii și-a scos masca. A spus două-trei cuvinte și și-a pus masca. Eu în spații închise port mască, respect toate măsurile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Mi-am scos masca pentru ca să vorbesc… Am un respect deosebit față de cei cu care vorbesc și de asta o scot. Ulterior, o pun la loc. Eu nu am încălcat nimic, se fac speculații și se vor face în continuare. Pe viitor o să vorbim prin mască, inclusiv în fața publicului”, a promis Igor Dodon.
Totodată, șeful statului a subliniat că există un acord de coaliție între PD și PSRM, care presupune o anumită colaborare. „Acum să vă imaginați că încep de mâine deputații PSRM să ia pe fiecare ministru PD și să-l eticheteze public. La ce duce chestia asta? Eu cred că la nimic bun. Dacă vrei să te poziționezi politic, în anumite interese politice, atunci convii asupra unei agende. Dar când se lansează săgeți la adresa unui partener, atunci apar semne de întrebare. Noi am avut discuții sincere în aceste zile cu partenerii noștri de coaliție. Eu înțeleg că la ei pe intern nu este simplu”, a mai menționat sursa.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: