22 / 01 / 2022


Preot mort în incendiul de la secția ATI – BotosaniNews.ro

Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a transmis condoleanțe famililor celor care au murit în timpul incendiului care s-a produs,…

De redactia , in Actualitate , at 15/11/2020

Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a transmis condoleanțe famililor celor care au murit în timpul incendiului care s-a produs, sâmbătă seară, la spitalul suport covid din Piatra Neamț.
Totodată, el a anunțat și preotul Ioan Antistescu se află printre cele zece victime ale tragediei.
„Cu profundă durere am aflat de tragicul incendiu petrecut la Secția ATI din cadrul Spitalului Suport Covid din Piatra Neamț în care și-au pierdut viața, potrivit informațiilor oficiale pe care le avem în acest moment, 10 dintre pacienții internați aici.
În aceste momente de grea încercare suntem alături de familiile îndurerate ale căror apropiați și-au pierdut viața în această tragedie, rugând pe Dumnezeu să odihnească în Raiul desfătării sufletele celor pe care i-a chemat, iar celor care au fost victime directe sau colaterale ale acestei tragedii, Dumnezeu să le toarne ulei și vin pe rănile lor trupești și sufletești.

În mod deosebit, îndemn slujitorii sfintelor altare ca mâine, la Proscomidie, să adauge o miridă și să înalțe rugăciuni speciale pentru cei bolnavi de aici și de pretutindeni, dar în mod deosebit să înalțe un gând la Dumnezeu pentru părintele Ioan Antistescu, un om al liturghiei, care în aceste momente se află în spitalul de la Piatra Neamț luptându-se pentru propria viață.
Reamintim preacucernicilor părinți să continuie rugăciunile pentru îndepărtarea molimei și să citească rugăciunea specială la sfârșitul Sfintei Liturghii stabilite de cancelaria Sfântului Sinod.
Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să primească în Împărăția Sa și să odihnească sufletele celor pe care i-a chemat la Sine, celor rămași în „valea plângerii acestei vieți” să le dăruiască răbdare în suferință, iar cadrelor medicale care se preocupă de îngrijirea lor și lucrează sub mantia iubirii Sale milostive, să le dăruiască răbdare și pricepere pentru tămăduirea grabnică a celor pe care îi îngrijesc!
† IOACHIM,
Arhiepiscopul Romanului și Bacăului“.
Sursa: cancan.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: