31 / 07 / 2021


Premierul României a demisionat

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, 7 decembrie, că demisionează din fruntea Guvernului de la București. Astfel, Nicolae Ciucă, ministrul…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 07/12/2020

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, 7 decembrie, că demisionează din fruntea Guvernului de la București. Astfel, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, va prelua interimar funcția de premier.
Decizia lui Orban vine după o dicuție avută cu președintele Klaus Iohannis, în care acesta i-a cerut să își asume eșecul de la alegerile parlamentare. Ludovic Orban nu va mai fi propunerea de premier pentru noul Guvern, transmite Digi 24.
„Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.”, a declarat Ludovic Orban.
Potrivit sursei citate, demisia premierului înseamnă demisia întregului Guvern. După demisie, cabinetul funcționează interimar pentru următoarele 45 de zile. Pe perioada interimatului, Guvernul are puteri reduse și poate adopta doar acte administrative.
„România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința cetățenilor și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din forțele de centru dreapta ca vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România”, a mai spus Orban.
Noul Guvern al României, urmează a fi învestit după constituirea noului Parlament, adică după 20 decembrie 2020.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: