16 / 09 / 2021


Premierul de la Chișinău a trecut la amenințări privind salariile ~ InfoPrut

Deputații din opoziție de la Chișinău riscă să rămână fără salarii, asta după ce premierul Ion Chicu a anunțat că…

De redactia , in Opinii , at 05/09/2020

Deputații din opoziție de la Chișinău riscă să rămână fără salarii, asta după ce premierul Ion Chicu a anunțat că unii nu se prezintă la ședințele organizate de Parlament.

Prim-ministrul Ion Chicu își anunță urmăritorii pe pagina de Facebook că unii deputați boicotează ședințele organizate de Parlament și amână luarea deciziilor în favoarea educației.
„Daca din cauza voastră, stimați deputați, în august sau septembrie profesorii nu primesc salarii, asumați-vă. Dacă se ajunge la așa situație, vă promit că rămâneți și voi fără finanțare”, amenință Chicu.
Salariul unui deputat în R. Moldova este de 18.122 de lei moldovenesti. Cei 101 reprezentanți ai poporului lucrează în două sesiuni pe an, cea din primăvară începe în februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie, iar cea din toamnă debutează în septembrie și se încheie în decembrie. Astfel, deputații au cel puțin două luni libere pe an. În sesiune au, în general, două zile de ședință pe săptămână.
De notorietare sunt absențele înregistrate în ultima lună de deputații din PAS, PPDA și Pro Moldova.
„Deja 3 ședinte la rând sunt boicotate de unii deputați trimiși de Oameni în parlament să muncească, nu să fugă de prim-ministru”, a adăugat Chicu.
Singurele sancțiuni împotriva deputaților sunt prevăzute în capitolul 11 în Regulamentul Parlamentului. Salariul poate fi diminuat cu până la 50%, respectiv indemnizația poate fi suprimată, în cazul în care deputatul provoacă scandal în plen.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: