19 / 09 / 2021


Premierul de la București: Ne interesează ca frații noștri din Basarabia să ajungă la autostradă ~ InfoPrut

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au participat vineri la inaugurarea lotului 3 al Autostrăzii Transilvania, între Iernut şi Cheţani și…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 21/09/2020

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au participat vineri la inaugurarea lotului 3 al Autostrăzii Transilvania, între Iernut şi Cheţani și au declarat că interesul României este ca Basarabia să fie conectată cu această autostradă.

„În curând de la Târgu Mureș se va putea ajunge la Borș pe autostradă și, de asemenea, pe noi ne interesează, în egală măsură, ca și frații noștri din Moldova și din Basarabia să poată să ajungă la infrastructura de transport europeană pe profil de autostradă. Din acest motiv acordăm o atenție deosebită și tronsoanelor Târgu Mureș – Târgu Neamț, care se află sub contract pentru realizarea studiului de fezabilitate, de asemenea, pe tronsonul Târgu Neamț – Iași – Ungheni, nu Ungheni de Târgu Mureș, ci Ungheni de Basarabia, e și o coincidență frumoasă aici că, practic, e o autostrada care leagă Ungheni de Ungheni”, a declarat Orban.
Autostrada Târgu Mureș-Iași (A8), denumită și Autostrada Unirii sau Autostrada Est-Vest, este o autostradă ce va fi construită pe traseul Ungheni-Iași-Târgu Frumos-Pașcani-Târgu Neamț-Poiana Largului-Ditrău-Târgu Mureș- unde va fi creată o legătură cu Autostrada A3. Va avea o lungime de 310 km la un cost estimat de 4.07 miliarde de euro.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: