23 / 06 / 2021


Premierul Cîțu nu e de acord cu exceptarea profesorilor sau medicilor de la legea privind interzicerea cumulului pensie-salariu

* Premierul Florin Cîțu a spus că nu este de acord cu introducerea de excepții pentru anumite profesii, precum cadrele…

De redactia , in Actualitate , at 11/03/2021

* Premierul Florin Cîțu a spus că nu este de acord cu introducerea de excepții pentru anumite profesii, precum cadrele didactice sau medicii, în proiectul de lege privind interzicerea cumulului pensie-salariu în sistemul de stat, informează Agerpres.

„Am văzut proiectul, sunt câteva lucruri care trebuie modificate, dar arată foarte bine acel proiect și îl susțin foarte mult”, a spus Cîțu, la Palatul Parlamentului.
Întrebat dacă vor exista excepții în proiect pentru profesori și medici, premierul a răspuns: „Nu. În cadrul personalului angajat în sectorul public nu sunt de acord cu excepții și vom vedea dacă poate să fie o excepție, ceva special, dar nu sunt de acord cu excepțiile”.
El a afirmat că proiectul de act normativ va fi în transparență publică.
„Acest proiect, pe lângă interzicerea cumulului de pensii cu salarii, vine cu un lucru foarte important – la cerere poți să te pensionezi după vârsta de 65 de ani. Poți să mergi până la 70 de ani. Eu zic că e un lucru foarte important și schimbă total paradigma pe care am văzut-o până acum în România și va încerca să rezolve o problemă pe termen lung cu sustenabilitatea sistemului de pensii”, a declarat prim-ministrul.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: