17 / 04 / 2024


Premierul Bulă! Banii cash, carnea și schimbarea sexului – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 05/11/2023

un editorial de Cornel Nistorescu

Nici  nu  bănuiește Marcel  Ciolacu și nici PSD-ul în ce rahat au intrat cu inițiativa reglementării  modului în care  cetățenii pot folosi banii cash. În primul rînd, limitarea  sau renunțarea la cash este o idee progresistă care circulă de mai multă vreme peste Ocean și a fost mestecată insistent și-n Europa forumurilor și a grupurilor de reflecție. 

Preocuparea pentru desființarea cash-ului vine din proiecțiile unui anume fel de viitor, susținute și  (poate chiar plănuite) la Forumul de la Davos și de prin  alte reuniuni, unde se adună  greii din lumea de azi. Nu este nicidecum o idee a lui Cioacu. Omul nu are nici o brumă de viziune fiscală. S-o fi  gîndit cum să o folosească pentru a combate evaziunea fiscală. Sau a primit un ordin. După cum se poartă și după cum vorbește, nici nu poate fi bănuit de altceva. Și nici nu are un om pe a cărui argumentație să-și fundamenteze proiectul.

La Finanțe conduce un liberal, Marcel Boloș, care, după cum se vede, nu are susținerea PNL și nici a lui Nicolae Ciucă pentru o asemnea trăsnaie financiar-contabilă. Mai rămîn rezervele nebănuite de gîndire ale năstrușnicului  finanțist Adiran Câciu, cel care a înfundat România în groapa împrumuturilor. Să vină tentativa de control asupra cash-ului de la Adrian Câciu sau de la Comisia Europeană?

Sau de la  amîndouă aceste biete surse de gîndire?Tam-nisam, din capul lui de om bun la toate pe la Buzău, Marcel Ciolacu, au fost lansate detalii privind noile  reglementări pentru utilizarea banilor cash de către populație, tocmai de la un om căruia îi zburau bancnotele  de 500 de lei din buzunarele deja burdușite.

Mai zilele trecute el zicea: „Cum vreţi să combat eu evaziunea? (…) E o restricţie în acest moment. Dacă ai cea mai mare evaziune din Europa, te uiţi la televizor şi vreţi un prim-ministru care vine ca o babă să se plângă la dvs.? Aoleu, ce mă fac? (…) Dacă avem cea mai mare evaziune, dacă se fură cu portbagajul, şpagă, cum, spuneţi-mi mie? (…) Ăla pe care l-ai prins îl iei şi-l bagi la puşcărie. Ăla pe care nu l-ai prins spuneţi-mi mie ce face cu banii, dacă el e limitat, cum îşi ia el Ferrari, cu sacoşă?”

Asta este baza teoretică și practică a gîndirii lui Marcel Ciolacu!?  Credeți că vine de pe urma unor studii? Cam atît a înțeles el din dialogurile purtate cu mîinile, cu picioarele și din sprîncenele groase pe la Bruxelles.

Numai un om cu grave limitări în puterea de analiză poate ieși la rampă cu asemenea măsuri, ca, mai apoi,  cînd  vede valurile stîrnite,

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *