23 / 06 / 2021


Poveștile lui Ion Creangă, readuse la viață de o casă de producție din R. Moldova ~ InfoPrut

O casă de producţie din Republica Moldova a animat şase opere ale îndrăgitului scriitor Ion Creangă. Proiectul a fost realizat…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 03/02/2021

O casă de producţie din Republica Moldova a animat şase opere ale îndrăgitului scriitor Ion Creangă. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova, scrie TVR Moldova.

Persoanejele animate din Punguța cu doi bani sunt mai colorate şi puțin mai vorbăreţe. Toate basmele sunt sonorizate în limbile română, rusă şi engleză.
Copiii, și nu doar ei, pot vedea filmele „Fata babei şi fata moşneagului”, „Soacra cu trei nurori”, „Cinci pâini”, „Ursul păcălit de vulpe” şi „Capra cu trei iezi”. Ideea de a anima poveştile lui Ion Creangă a apărut în urmă cu un an.
„Unuia dintre colegii noştri i s-a născut o fetiţă şi el prima ce s-a interesat este cum să îi povestească poveştile care i s-au povestit lui în copilărie. Şi aşa s-a născut ideia de a digitaliza poveştile lui Ion Creangă”, a menționat Olga Iliaș, manager de proiect.
Pentru realizarea proiectului, creatorii de filme de animaţie au obţinut sprijin financiar de la Uniunea Europeană în cadrul programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, care presupune sporirea cooperării între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului. În trei luni, desenele animate au prins viaţă.
„Pentru noi a fost un proiect mai deosebit, un proiect de suflet. Pentru a anima cinci poveşti noi am lucrat trei luni în echipa formată din 20 de persoane, ilustratori, designeri, regizori de sunet”, a mai spus Olga.
Poveştile animate pot fi urmărite la postul public de televiziune din Republica Moldova, la un post TV din stânga Nistrului, dar şi pe un canal de YouTube.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: