27 / 01 / 2022


Poveștile legendarului Rică Răducanu: Cum a obtinut fotbalistul casă de la primarul Capitalei: „Pai matale Cioara, eu cioară, si plec cu laba goală?” | .News

Rica Raducanu (colaj wikipedia) Pe vremea tovarășilor probleme cu o locuința decentă întâmpinau până și marii fotbaliști ai României. E…

De redactia , in Actualitate , at 09/01/2021

Rica Raducanu (colaj wikipedia)
Pe vremea tovarășilor probleme cu o locuința decentă întâmpinau până și marii fotbaliști ai României. E drept, nu erau ei chiar necajitii regimului, dar tot trebuiau să facă niște lucruri sau se apeleze la niște strategii pe care fotbaliștii de azi le-ar considera umilitoare. De poveste sau de pomină este episodul relatat de hâtrul Rică Răducanu care, satul de încercările anemice ale conductaorilor clubului Rapid de ‘a-i face rost” de o locuința, și-a luat inima în dinți și s-a prezentat la tovarășul primar al Bucureștiului, Gheorge Cioara.
Povestea a fost relatată în variante diferite de Rică, un răsfățat al televiziunilor, dar și de Sorin Satmari în cartea „Rică Răducanu sau prea mare pentru un careu atât de mic”:

„Mă rugasem de conducătorii Rapidului cu cerul și cu pământul să-mi dea casă, că stăteam într-o bojdeuca, și eram și eu de-acum ditamai jucătorul. Dacă așteptam la mâna ălora care conduceau atunci clubul, putem să mai stau mult și bine în chițimia aia în care-mi bătea broasca cu laba-n geam. M-am sfătuit cu niște rapidiști și m-au învățat să merg la primărie dimineață, la prima ora, când vine tovarășu’ Cioara, care pe atunci era primar general, să-i explic situația. M-am dus la el, m-a primit, m-a ascultat ce m-a ascultat, după care mi-a explicat că nu-mi poate aprobă cererea, că are ceferisti cu câte patru copii, care locuiesc și mai rău că mine. După ce l-am auzit spunându-i aghiotantului să-l cheme pe următorul aflat pe lista de audiențe i-am aruncat niște vorbe așa, la paralizarea adversarului: Ce naiba, tăticu’, tocmai dumneata să-mi faci una că asta? Păi matale Cioara, eu cioara, și plec cu laba goală?… Lui Cioara i-au ieșit ochii din orbite că la melc, a strambat un fel de ras, de ziceam că urmează să scoată pistolul.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: