22 / 01 / 2022


Povestea Titanicului. Cât a costat construcția acestuia?

Titanicul era vestit pentru siguranța pe care o oferă. Investițiile și modul de construcție i-au adus acestuia un renume, fiind…

De redactia , in Magazin , at 10/01/2021

Titanicul era vestit pentru siguranța pe care o oferă. Investițiile și modul de construcție i-au adus acestuia un renume, fiind considerat de nescufundat.
Titanicul. 10 aprilie 1912
Povestea Titanicului a început pe data de 10 aprilie 1912, când nava a părăsit Regatul Unit și a plecat într-un sejur de 5 zile, spre New York.

Titanicul a primit 6 avertismente în ceea ce privește ghețarii, de la alte nave aflate și acestea în largul coastei Newfoundland. Căpitanul Titanicului, Edward Smith a continuat să navigheze fără a ține cont de avertizări și inevitabilul s-a produs. Titanicul a fost scufundat din cauza ciocnirii acestuia de un ghețar.

Edward J. Smith, căpitanul de pe vasul Titanic

Titanicul a constat 7,5 milioane de dolari, astăzi având echivalentul a 200 de milioane de dolari. Titanicul transporta în acea călătorie 2.200 de persoane la bord și avea mărfuri în valoare de 11 milioane de dolari, echivalentul banilor de astăzi. Bărcile de salvare de pe Titanic erau în număr de 64, însă nu suficiente pentru numărul de persoane aflate la bord. Faptul că regula îmbarcării pe bărcile de salvare era reprezentată întâietatea femeilor și a copiilor, a cauzat întârzierea salvării persoanelor și astfel, bărcile au plecat pe jumătate goale, ce a adus la salvarea doar a 700 de persoane.
Sursă text: descopera.ro
Sursă foto: youtube.com

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: