19 / 09 / 2021


Povestea fetiței orfane ”Frumoasă ca Zăpada” născută în China și ajunsă fotomodel Vogue

Când era bebeluș, Xueli a fost abandonată de părinți în fața unui orfelinat din China, țară unde albinismul este considerat…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 30/04/2021

Când era bebeluș, Xueli a fost abandonată de părinți în fața unui orfelinat din China, țară unde albinismul este considerat un blestem. Acum are 16 ani și grația unui fotomodel care apare pe prima pagină a celebrei reviste Vogue sau în campaniile unor designeri de top din lumea modei, relatează BBC.

Albinismul este o condiție genetică extrem de rară care afectează pigmentul, astfel încât pielea și părul sunt albe, iar ochii sunt foarte sensibili la lumină.

Angajații orfelinatului au botezat-o Xue Li: Xue înseamnă ”zăpadă”, iar Li ”frumoasă”. Fata povestește pentru BBC că a fost adoptată când avea trei ani și a plecat în Olanda unde locuiește cu mama și sora ei. Mama sa a considerat că numele nu putea fi ales mai bine și l-a păstrat. În plus, a considerat că este bine să păstreze legătura cu ceea ce înseamnă moștenirea ei culturală chineză.

”La vremea la care m-am născut eu, în China, era în vigoare politica guvernului care obliga cuplurile să aibă doar un copil. Erai extrem de ghinionist dacă se întâmpla ca acel copil să sufere și de albinism. Unii copii, așa cum a fost cazul meu, au fost abandonați, alții au fost închiși, iar dacă erau trimiși la școală, părul lor era vopsit negru. În unele țări din Africa, sunt vânați, li se taie membrele sau sunt uciși pur și simplu, vracii folosindu-le oasele pentru tot felul de leacuri despre care oamenii cred că vindecă tot felul de boli. Desigur, asta nu este adevărat, sunt doar mituri. Am fost norocoasă că am fost doar abandonată”, a povestit adolescenta.

Păriniții săi biologici nu au lăsat nciiun fel de informații atunci când au abandonat-o, așa încăt nici măcar nu știe data exactă a nașterii. În urmă cu un an,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: