17 / 04 / 2024


Posturi de televiziune din R. Moldova, amendate pentru că au promovat ilegal candidații la alegerile locale ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 27/10/2023

Posturile de televiziune Prime, Publika TV, Canal 2, Canal 3, Canal 5 și Mega TV din Republica Moldova au fost sancționate cu șase amenzi a câte 12 000 de lei, fiecare, pentru că au reflectat campania electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie, deși au notificat Consiliul Audiovizualului că nu o vor face.
Controlul a constatat că în perioada 10 – 12 octombrie 2023 serviciile media audiovizuale au prezentat în cadrul principalelor buletine informative ale serii subiecte cu conținut electoral încadrate în rubrica „Alegeri locale generale 2023”, iar concurenții electorali au avut intervenții directe și indirecte și/sau au fost vizați de terți în emisiuni.
„În principalele buletine de știri în limba română au difuzat subiecte electorale încadrate în rubrica „Alegeri locale generale 2023”, despre candidații „Mișcării Alternative Naționale”, Partidul Socialiștilor din R. Moldova și Partidul Acțiune și Solidaritate”, se arată într-un comunicat de presă.
Potrivit Consiliului Audiovizual, furnizorii de servicii media care au notificat Consiuliul că nu participă la reflectarea alegerilor nu au dreptul să reflecte alegerile.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *