27 / 01 / 2022


Post Brexit: Michel Barnier anunţă „un ultim efort“ pentru ajungerea la un acord comercial

Negocierile între Bruxelles şi Londra au ajuns la un „ultim efort” pentru a se încerca încheierea unui acord comercial post-Brexit…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 23/12/2020

Negocierile între Bruxelles şi Londra au ajuns la un „ultim efort” pentru a se încerca încheierea unui acord comercial post-Brexit înainte de data fatidică de 31 decembrie, a declarat marţi presei negociatorul şef european Michel Barnier, relatează AFP, citată de Agerpres.

Michel Barnier

„Am ajuns cu adevărat într-un moment decisiv: vom da un ultim efort (negocierilor). În zece zile, Regatul Unit va părăsi piaţa unică, iar eu voi continua să lucrez în deplină transparenţă” alături de Cei 27 şi de eurodeputaţi, a declarat el la Bruxelles înainte de o reuniune a reprezentanţilor statelor membre.

Potrivit Reuters, Barnier le-a spus la Bruxelles reprezentanţilor permanenţi ai celor 27 de state membre că problema pescuitului rămâne principalul obstacol în ajungerea la un acord post-Brexit, a declarat o sursă diplomatică din UE.

Conform sursei citate, negociatorul şef al UE a afirmat că ultima ofertă britanică privind împărţirea capturilor de peşte din 2021 este „total inacceptabilă”.

Pe de altă parte, o sursă britanică a declarat pentru The Sun că deşi cele două părţi vor să încheie negocierile înainte de Ajunul Crăciunului, convorbirile rămân tensionate.

„Există acum un acord care se discută şi ambele părţi vor să fie acasă în ajunul Crăciunului, dar lucrurile sunt tensionate”, a scris editorul secţiei politice de la The Sun, Harry Cole, citând o sursă britanică.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: