23 / 06 / 2021


Posibilul premier al Republicii Moldova nu vorbește limba română

Vladimir Golovatiuc, candidatul înaintat de socialiști la funcția de premier al R. Moldova, nu vorbește limba româna. Asupra acestui fapt…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 18/03/2021

Vladimir Golovatiuc, candidatul înaintat de socialiști la funcția de premier al R. Moldova, nu vorbește limba româna. Asupra acestui fapt au atras atenția, Alexandru Tănase, fost președinte al Curții Constituționale și Petru Frunze, parlamentar de la Chișinău. 
„Candidatul la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova înaintat de majoritatea parlamentară PSRM-ȘOR nu vorbește limba română. Cum îl vor înțelege cetățenii atunci când va vorbi într-o limbă străină? În București va merge cu traducător? Sperăm că nu va fi votat”, a reacționat Petru Frunze pe pagina sa de Facebook.
La rândul său și Alexandru Tănase, fost președinte al Curții Constituționale s-a arătat indignat de acest fapt. „Am ajuns să o vedem și pe asta… avem un candidat pentru funcția de premier care nu cunoaște limba oficială a statului. Cum e majoritatea – așa și candidatul…”, a remarcat Tănase. 
Fostul deputat socialist Vladimir Golovatiuc, actualul ambasador al R. Moldova în Rusia, a fost propus astăzi la funcția de premier de o nouă majoritatea parlamentară încropită în Parlamentul de la Chișinău. Declarația, prin care a fost anunțată candidatura acestuia, este semnată de 53 de deputați din PSRM, Partidul Șor, ex-democrații de la Pentru Moldova, dar și neafiliații Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi și Alexandr Oleinic.
Golovatiuc a fost numit recent ambasador al Republicii Moldova la Moscova, dar până atunci, în calitate de deputat socialist și președinte al Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe a ținut numeroase discursuri fie de la tribuna Parlamentului, fie în conferințe de presă. Totuși, de fiecare dată după câteva cuvinte rostite în română, acesta își continua cuvântarea în limba rusă.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: