26 / 09 / 2021


Porsche, din grupul Volkswagen, investigată pentru măsluiri ale emisiilor motoarelor pe benzină | .News

Porsche (sursa foto: Wikipedia) Autoritatea Germană a Motoarelor (KBA) investighează Porsche, care face parte din gigantul producător de automobile Volkswagen,…

De redactia , in Actualitate , at 25/08/2020

Porsche (sursa foto: Wikipedia)
Autoritatea Germană a Motoarelor (KBA) investighează Porsche, care face parte din gigantul producător de automobile Volkswagen, pentru că ar fi manipulat datele emisiilor pentru anumite motoare pe benzină, potrivit Reuters. 
Un purtător de cuvând al KBA a anunțat că subiectul investigație sunt motoarele Porsche produse înainte de 2017.
Porsche a declarat că ei sunt cei care au anunțat autoritățile după ce neregulile au fost scoase la iveală în urma unei anchete interne.
Procurorii au amendat anul trecut Porsche cu 535 de milioane de euro după ce ar fi manipulat datele emisiilor pentru motoarele lor diesel.
Un purtător de cuvânt al mărcii germane a confirmat că obiectul anchetei sunt motoarele produse acum mai mulți ani, deci producția actuală nu va fi afectată. Acesta a adăugat că Porsche va coopera cu autoritățile.
Ziarul Bild am Sonntag a anunțat că vehiculate sunt motoarele produse din 2008 până în 2013, inclusiv cele de pe arhicunoscutele Panamera sau 911. Măsluirile ar fi afectat sistemul de eșapament și componente ale motorului.
Un purtător de cuvânt al Audi, făcând și ea parte din grupul Volkswagen, susține că nu există suspiciune de probleme și pe motoarele Audi.
Volkswagen a mai fost implicată în astfel de scandaluri. Celebrul ”Dieselgate” a început la 18 septembrie 2015, când Agenția pentru Protecția Mediului a Statelor Unite a avertizat producătorul de autoturisme Volkswagen cu privire la programarea frauduloasă a motoarelor diesel TDI produse în intervalul 2009-2015. Mai mulți șefi ai companiei au fost concediați sau au demisionat, pierderile fiind uriașe, milioane de mașini fiind chemate în service pentru rezolvarea problemelor.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: