26 / 05 / 2024


Ponta crede că Ciolacu va câștiga alegerile prezidențiale în fața lui George Simion – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 28/12/2023

Victor Ponta, consilier onorific al premierului, a declarat miercuri, la Prima News, că „AUR este sperietoarea” prin care „toţi trebuie să stea împreună, claie peste grămadă, să nu vină AUR peste ei”. Despre alegerile prezidenţiale, el a afirmat că liderul PSD, Marcel Ciolacu, dacă ajunge în turul doi cu George Simion, câştigă, dar dacă nu ajunge cu Simion în turul doi, este greu să câştige.

„PSD ia cam tot scorul ăla pe care l-a luat în 2020, PNL ia mai puţin (…) USR ia mai puţin şi, după ultimele scandaluri şi probleme pe care le au, probabil şi mai puţin, şi AUR este sperietoarea, domnule, trebuie să stăm toţi împreună, claie peste grămadă, să nu vină AUR peste noi. Ceea ce este perfect, cred că şi lui George Simion îi place rolul de sperietoare”, a afirmat el.

Fostul premier s-a referit şi la alegerile prezidenţiale. „Categoric Ciolacu este cel mai puternic dar poate fi şi altul. Dacă ajunge în turul doi cu Simion, câştigă, normal. Dacă nu ajunge cu Simion în turul doi, greu, foarte greu”, a spus Ponta, afirmând că nu vrea să dea verdicte.

Întrebat dacă AUR ar putea bate PSD la europarlamentare, fostul premier a răspuns: „Da, la europarlamentare, da, sigur că se poate”.

El a precizat că se bazează „pe nişte avantaje extraordinare pe care le are AUR şi pe care din fericire pentru noi, nu le poate valorifica”. „Au câteva avantaje pe care nu le are niciun partid, şi anume ai tot sistemul, prin sistem înţelegând partidele care au guvernat România, într-o parte: PSD, PNL şi UDMR”, a arătat Ponta, precizând că acest avantaj nu l-a avut nici măcar USR.

Victor Ponta a mai spus că al doilea avantaj al AUR este că principala temă a alegerilor europarlamentare va fi dacă oamenii sunt mulţumiţi de modul în care este condusă Europa.

Ponta a fost întrebat dacă Mircea Geoană poate fi o soluţie câştigătoare la alegerile prezidenţiale.

”Dacă îl pune PSD candidat, are şanse foarte mari”, a spus el, arătând că acesta are şanse mari să câştige, dar tot în contextul în care intră cu George Simion în turul doi.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *