26 / 02 / 2024


Polonezii îl supără pe Zelenski – Guvernul anunță că embargoul asupra cerealelor ucrainiene este pe termen nelimitat

By editor , in Actualitate , at 06/01/2024

Guvernul polonez a anunțat că embargo-ul asupra exportului de produse ucrainene va rămâne în vigoare pe un termen nelimitat, potrivit Evropeiska Pravda.

Ministrul Agriculturii a subliniat că „frontierele nu vor fi deschise, perioada de embargo asupra produselor ucrainene este permanentă – până la anulare”

Potrivit lui Cheslav Sękorski, ”cele mai bune soluții sunt negocierile cu fermierii protestatari, dar punerea în aplicare juridică a oricăror cerințe necesită timp”.

”Nu există motive să credem că ceea ce am promis nu va fi pus în aplicare”, a adăugat Sękorski, care a declarat anterior că interdicția asupra importului de cereale ucrainene în Polonia va fi menținută până când vor fi elaborate reguli corespunzătoare la nivelul UE.

Reamintim că fermierii polonezi din organizația “Satul amăgit” au reluat blocarea punctului de trecere “Medîka-Șeghini” la granița cu Ucraina, începând cu ora 09:00. Potrivit liderului protestatarilor, Roman Kondruv, ei vor permite trecerea a trei camioane pe oră, în timp ce protestul va dura până pe 3 februarie.


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii