15 / 06 / 2024


Polițiștii de frontieră din R. Moldova, instruiți de FRONTEX în combaterea traficului ilicit de arme ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 04/12/2023

Ofițeri din cadrul Poliției de Frontieră a R. Moldova au participat în cadrul unui curs de formare profesională, organizat la Ungheni de ofiței ai Agenției Europene FRONTEX. 
În cadrul cursului a avut loc un schimb de bune practici în domeniul de combatere a traficului ilicit de arme, muniții și explozivi. Totodată, instruirile au vizat și dezvoltarea competențelor participanților în promovarea cooperării multidimensionale în acest domeniu vital al securității statului.
În agenda cursului s-au regăsit subiecte referitoare la tendințele traficului de arme și muniții, tipurile de indicatori de risc, recunoașterea armelor de foc și a componontelor acestora, carcateristicile explozivilor și categoriile de armament. De asemenea, în partea practică, participanții au analizat metodologia de acțiune la examinarea mijlocului de transport, tehnicile de securitate și siguranță, inclusiv în timpul percheziției vehiculului, a persoanei sau a bagajelor, recunoașterea armamentului, munițiilor și explozivilor în vehicul, etc.
Participanții la curs (IGPF, IGP, SIS, SV, PCCOCS) au beneficiat de expertiza și experiența ofițerilor FRONTEX, având oportunitatea de a împărtăși ulterior cunoștințele dobândite cu colegii din Republica Moldova.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *